Dry ice Treatment​

Droogijs gebruiken is dé meest grondige, veilige en snelle manier om uw motorruimte en velgen te reinigen. Geheel zonder water of chemicaliën waardoor geen van de onderdelen worden aangetast. Ook voor de elektronica in uw auto is het 100% veilig.

Wat is droogijs en droogijsstralen?

Droogijsstralen is een tijd- en kostenbesparende reinigingstechniek met droge,  koude, vaste CO2 die op het oppervlak gestraald wordt. De droogijskorrels worden met grote kracht tegen het te reinigingen oppervlak gespoten. Hier gebruiken wij een speciale droogijsmachine voor.

Beter voor uw auto en het milieu

Het reinigen van uw velgen gaat vaak gepaard met veel water en een speciaal middel om alle vuil-, teer- en rubberresten te verwijderen. Met onze droogijs behandelingen komen er geen water of chemicaliën aan te pas. Hierdoor tast niets uw auto (onderdelen) aan. De ijskoude droogijs korrels (-78,5 graden Celcius) zijn echt droog en verdampen zodra ze de te reinigen oppervlakte raken. Het vuil laat los van het gereinigde onderdeel en er blijft geen restafval over. Overigens worden alle noodzakelijke olieën en smeersels niet verwijderd. Goed dus voor het onderhoud van uw auto en zeer milieuvriendelijk.

Verminderde kans op storingen of pech door vuil

We begrijpen dat u uw motorblok- en ruimte schoon en onderhouden wilt hebben. Het is het hart van uw geliefde bolide. Met conventionele methoden is dit niet altijd even veilig voor onder andere de electronica in uw auto. Deze droogijsmethode is veilig voor het reinigen van uw motorblok- en ruimte. Droogijsreinigen is echt droog, er ontstaat namelijk geen vocht. Daardoor is het veilig voor alle onderdelen inclusief de elektronica. Een goed gereinigde motorruimte draagt bij aan makkelijker technisch onderhoud. Ook vermindert het de kans op storingen of pech door vuil.

Reinigt in elke hoek

Onmogelijk bereikbare onderdelen en hoekjes zijn verleden tijd. Het droogijs komt in elk hoekje waar water en reinigingsmiddelen niet mogen of kunnen komen. U wilt toch ook dat uw complete auto in perfecte staat is? Van binnen en buiten kunt u uw auto in topstaat krijgen. 

Ontsmettend effect

CO2 heeft een bacteriedodend effect. Dit houdt in dat wanneer u kiest voor onze droogijsbehandelingen, de bacteriegroei op de oppervlaktes sterk afneemt. De onderdelen blijven hierdoor langer in goede staat en dat scheelt u weer extra kosten bij de garage.

Waar is droogijs geschikt voor?

Onze droogijsmethode is geschikt voor meerdere toepassingen. Zie hieronder de meest populaire.

  • Reiniging motorblokken- en ruimte
  • Reiniging velgen
  • Verwijderen rubber- en teerrestanten
  • Reiniging motorfiets

Velgen

behandeling

€ 150,-
  • Setprijs voor vier velgen
  • Veilige en grondige reiniging
  • Bespaart tijd

Motorruimte

behandeling

vanaf € 249,-
  • 100% veilig voor de electronica
  • Elke hoek gereinigd
  • Reiniging zonder water

Bent u een autodealer?

Neem contact op voor de mogelijkheden voor het reinigen van motorblokken en andere auto onderdelen.